Nous itineraris senyalitzats a la Conca de Barberà i l’Alt Camp

Exemple de la nova senyalització de rutes en BTT instal·lada a l'Alt Camp

Exemple de la nova senyalització de rutes en BTT instal·lada a l’Alt Camp

Els consells comarcals de la Conca de Barberà i de l’Alt Camp treballen continuament per millorar la seva oferta de rutes i itineraris per fer tant a peu com en BTT. Recordeu també que ambdues comarques compten amb el ja reconegut itinerari natural i cultural que és la Ruta del Cister, el GR- 175, que també ha millorat les seves infraestructures.

Comencem per la Conca de Barberà on hi ha multitud de senders GR i PR senyalitzats i on s’han afegit molts altres itineraris aquest 2012 als que podeu accedir al web de Turisme de la Conca de Barberà i que estan indicats amb la paraula: NOU. Aquests camins recuperats es troben als municipis de Senan, Pira, Vallclara, Vilanova de Prades o Forès. A banda, la comarca compta amb un segment de rutes que ha crescut de forma destacada com són les rutes per a famílies.

Si visiteu la Conca valoreu també l’opció d’adquirir la Conca Card una targeta que ofereix descomptes i gratuïtats en diversos serveis com restaurants, activitats, compra de productes, allotjaments,… Es pot adquirir a les oficines de Turisme de Montblanc, l’Espluga i Poblet, al consell comarcal i en diversos establiments participants.

Per la seva part, l’Alt Camp disposa de un gran nombre d’itineraris que podeu trobar llistats al web de Turisme del Consell Comarcal. I des d’aquest mes de desembre la comarca compta amb una nova senyalització de rutes per fer en BTT.

Es tracta de sis rutes, marcades dins el projecte Natura + patrimoni= Turisme Actiu a l’Alt Camp, subvencionat pel fons FEDER, que sumen un centenar de quilòmetres de circuit. Totes tenen el seu punt de sortida a l’alberg Pere el Gran al nucli de Santes Creus i recorren els municipis d’Aiguamúrcia, Alió, el Pla de Santa Maria, el Pont d’Armentera, Querol i Vila-rodona. Segons l’entitat comarcal, les rutes han estat projectades bàsicament per seguir-les amb bicicleta de muntanya, BTT, per això s’han identificat de manera semblant als recorreguts dels centres de BTT de Catalunya i segueixen els mateixos criteris d’interès, distàncies i desnivells a l’hora de classificar-les segons els colors establerts de dificultat: verd – fàcil, blau – moderat, vermell – difícil, negre – molt difícil.

La capital de l’Alt Camp, i de fet tota la comarca, és la capital dels calçots que ara amb el fred és quan estan a la nostra disposició per gaudir d’una gran calçotada. Així que si feu alguna de les rutes fins al mes de març, no en perdeu l’ocasió!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Alt Camp, Conca de Barberà, Patrimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s